Legea adopţiilor, in atenţia ambasadelor Franţei şi SUA

senatorul Sebastian Grapă

senatorul Sebastian Grapă

Proiectul noii legi a adopțiilor, depus de senatorul Sebastian Grapă, a intrat în atenția ambasadelor Statelor Unite ale Americii și Franței. În contextul în care pe plan naţional există în prezent un număr foarte mare de familii sau persoane care doresc să adopte, s-a arătat că procedurile existente privind atestarea acestora nu sunt corelate cu durata procesului de adopţie sau procedurile prin care o astfel de familie parcurge procesul de potrivire cu un copil, pentru care instanţa a declarat deschiderea procedurii de adopţie.

Obiectivul general al modificărilor ce se doresc a fi aduse prin acest proiect este acela de a asigura dreptul fiecărui copil de a fi crescut într-o familie şi evitarea menţinerii acestuia în sistemul special de protecţie.

Întâlnirea tuturor actorilor instituţionali a fost facilitată de către senatorul liberal Sebastian Grapă, membru al Comisiei juridice a Senatului, în contextul în care Parlamentul României în calitatea sa de principal for legislativ al ţării este instituţia căreia îi va fi înaintat spre dezbatere şi aprobare orice proiect de modificare a unei legi aflate deja în vigoare.

În momentul de față se afla depus la Secretariatul Senatului proiectul noii legi a adopțiilor, proiect promovat, susținut politic și depus de către senatorul Sebastian Grapă.

Pentru a putea avea o susținere cât mai puternică în vederea adoptării legii, senatorul Sebastian Grapă a avut două întâlniri de lucru, cu Duane C.Butcher, însărcinat cu afaceri ad interim al Ambasadei S.U.A în România, precum și cu dl.Philippe Gustin, Ambasadorul Franței în România.

Amanet King Onix
JTTI
Victoria Federal IFN

Cu ocazia acestor întâlniri a fost declarată susținerea totală pe care proiectul senatorului Sebastian Grapă, de deschidere a adopțiilor internaționale în România, îl are din partea celor doua state.

Tot cu ocazia întâlnirii de la Ambasada Franței a fost stabilită întâlnirea la nivel oficial care va avea loc în luna septembrie la Făgăraș, cu ocazia deschiderii anului școlar la Școala Profesională Franceză, proiect care beneficiază de susținerea politică a senatorului Sebastian Grapă.

”Cu ocazia deschiderii anului școlar de la Școala Profesională Franceză din Făgăraș avem programate și două întâlniri, cu un grup de oameni de afaceri francezi, precum și cu președintele Camerei de Comerț din zona Normandie. Principala prioritate a zonei noastre o reprezintă crearea de locuri de muncă. Aceste întâlniri sper să impulsioneze investițiile franceze din Țara Făgărașului. Va trebui sa acordăm o importanță din ce în ce mai mare susținerii acestor investitori, mai ales în contextul actualei crize economice ” a declarat senatorul Sebastian Grapă.


Apreciază
Distribuie