Liceenii din Or. Victoria luptă împotriva consumului de droguri

Elevii Colegiului Tehnic ,,Dr. Al. Bărbat” din Or. Victoria participă la a XIV-a ediție a Concursului Naţional ,,Mesajul meu antidrog”.

Competiția este organizată de Ministerul Afacerilor Interne și Agenția Națională Antidrog iar tema acestei ediții, faza județeană, este ,,Colorează-ţi viaţa altfel… fără droguri!”

La nivelul unității de învățământ, încă din luna februarie se derulează proiectul educaţional de participare intitulat ,,Drogurile ucid frumuseţea sufletului!”.

Ca motto al proiectului, tinerii au ales: ,,În tot ceea ce facem, viaţa trebuie să fie prioritară. Nu trebuie să ne lăsăm pradă unor iluzii, drogul nu alege. De aceea să fim noi cei care alegem, iar soluţia cea mai bună este să alegem viaţa,  să fim dependenţi de ea”.

Concursul se desfășoară pe diferite secțiuni de creație iar lucrările care au obţinut locul I în cadrul colegiului „Dr. Al. Bărbat” sunt:

Film de scurt metraj: ,,Suflet, găseşte-ţi puterea!” – regie şi montaj Iuliana Cristina Jenea, cameraman Dragomir Constantin, elevi în clasa a XI – a;

Spot antidrog: ,,Nu te lăsa prins. Fii liber!” realizatori: Iuliana Cristina Jenea şi  Maria Mădălina Căpăţînă, eleve în clasa a XI – a;

Happy Feet
Monumente funerare
CTF
Bikeathon 2019

Eseul literar: ,,Să visezi e  frumos, să trăiești este minunat! Ioana Paraschiva Vasu, clasa a XI – a;

Grafică: ,,Uită trecutul, viitorul îţi aparţine!” Iuliana Cristina Jenea

Fotografie: ,,Alege viaţa!” – Iuliana Cristina Jenea şi  Maria Mădălina Căpăţînă

Concursul se desfăşoară în intervalul februarie – iulie 2017, în cadrul instituţiilor din învăţământul preuniversitar (gimnaziu şi liceu) din toate judeţele ţării după următorul calendar:

  • 20 februarie – 5 mai – etapa judeţeană
  • 8 – 12 mai – evaluarea lucrărilor
  • 15 – 19 mai – transmiterea lucrărilor distinse cu premiul I la nivel judeţean către Agenţia Naţională Antidrog

Demarat încă din anul şcolar 2003-2004, proiectul „Mesajul meu antidrog” are drept scop prevenirea consumului de droguri prin implicarea elevilor şi a studenților în activităţi extraşcolare de petrecere a timpului liber, activităţi cu caracter cultural-artistic sau sportiv sau care presupun dezvoltarea de creaţii personale, prin intermediul cărora să se promoveze un mesaj antidrog.

Proiectul urmăreşte şi stimularea creativităţii artistice a tinerilor în diferite domenii – literar, muzical, creaţie film, fotografie artistică, creaţie pagini web etc., oferind astfel o motivaţie reală pentru a crea, dar şi un spaţiu de exprimare artistică. De asemenea, este vizată şi implicarea în mai mare măsură a copiilor şi a tinerilor în activităţi preventive ca alternativă de viaţă sănătoasă la consumul de droguri.


Apreciază
Distribuie