Liceul Vijoli, fără autorizație

Colegiul Aurel Vijoli Făgăraş

Colegiul Aurel Vijoli Făgăraş

Fostul liceu de Chimie, așa cum este cunoscut făgărășenilor actualul Liceu Tehnic Aurel Vijoli, a fost la un pas să rămână fără autorizația de funcționare, din pricina numeroaselor neconformități constatate de autorități.

„În Făgăraș avem peste zece instituții de învățământ preșcolar, gimnazial sau liceal. Toți directorii au drămuit banii alocați, s-au îngrijit să igienizeze sălile de clasă, să repare clădirile, să amenajeze curțile sau să îngrijească zonele verzi. Lucrările s-au realizat din sumele alocate în funcție de numărul elevilor, ori din sumele suplimentare provenite din bugetul local. O excepție neplăcută o avem la liceul Vijoli”, a declarat primarul Făgărașului Sorin Mănduc.

Edilul este încrezător că, odată cu numirea noului director, profesoara Liliana Spiridon, activitatea liceului va fi reorganizată din temelii. Primarul consideră că e nevoie de o strategie modernă de management care să salveze instituția, locurile de muncă ale dascălilor și viitorul copiilor care învață acolo. Șansa imensă o constituie Școala Profesională, care se bucură de un puternic sprijin din partea firmelor făgărășene cu capital francez.

Acestea sunt câteva concluzii la care s-a ajuns, zilele trecute, în urma ședinței primului Consiliu de Administrație (CA) convocat după numirea noii conduceri.

Agromar
Spalatoria Aqua Carpet
Sezar Forest - soferi profesionisti
JTTI
curatare tapiterie
Demgy
Reno Depo

Primarul a cerut membrilor CA să reglementeze situația juridică a terenurilor și clădirilor, să separe prin împrejmuire și să securizeze spațiile municipiului de cele aparținând Centrului pentru Educație Inclusivă (n.r. care aparține de Consiliul Județean) și să comaseze clasele de elevi în corpul principal de clădire, pentru a diminua cheltuielile de întreținere.

Pentru prima dată, la ședința consiliului de administrație au fost prezenți atât primarul Făgărașului, cât și consulul onorific al Ambasadei Franței. Ambii oficiali s-au arătat interesați de reorganizarea sistemului de învățământ de la liceul Vijoli, precum și de dezvoltarea învățământului profesional.


Apreciază
Distribuie