Lupta cu abandonul școlar din Țara Făgărașului | Bikeathon 2018

România se află pe locul 3 în Uniunea Europeană în privința abandonului școlar, conform Eurostat.

În mediul rural, rata de părăsire timpurie a școlii este mult mai ridicată decât în mediul urban, iar Țara Făgărașului nu face excepție.

Aproximativ 30% din copiii români cu vârste sub 18 ani au renunțat la studii, iar 37% din tinerii de 15 ani sunt analfabeți funcționali, potrivit celor mai recente date ale Institutului Național de Statistică.

Viitorul lor este în pericol! La orizont se văd șomajul, sărăcia și marginalizarea. Pentru a-i sprijini, Cutiuta calatoare propune proiectul „Ghiozdănelul călător”. Echipa speră să strângă fonduri pentru ca 35 de copii din Mândra, Ohaba, Șoarș și Șona să nu fie nevoiți să abandoneze sistemul de învățământ din cauza lipsurilor materiale.

Salco
Ana Borca, reprezentantul echipei Cutiuța Călătoare

Suma necesară pentru îndeplinirea obiectivului se ridică la 6.000 de lei. Pentru a sprijini proiectul Ghiozdănelul călător, ne putem înscrie să pedalăm la Bikeathon pe 9 iunie. Dacă nu putem face asta, avem posibilitatea de a dona bani.

Șeful Inspectoratului Școlar Județean Brașov, Ion Negrilă, susține inițiativa, astfel că a devenit de curând ambasador al proiectului.

Materialul face parte din campania Bikeathon 2018, realizată de Star FM, Super FM și Bună Ziua Făgăraș, cu sprijinul Fundației Comunitare Țara Făgărașului.


Apreciază
Distribuie