Mai ieftin pescar, decât cumpărător!

Pentru pescari, iarna e o binecuvântare. Şi Slavă Domnului, în zona Făgăraşului avem 1.300 de pescari cu acte-n regulă care pot prinde cam orice în această perioadă, mai puţin păstrăv. w560xh316_braconaj

Potrivit şefului AVPS Făgăraş, Sorin Şuler, sezonul de pescuit la speciile de pe Olt este în toi la toate dintre ele. Însă, datorită îngheţului, cel mai bine se prind peştii răpitori, adică ştiucă, biban şi avat. La păstrăvul din râurile de munte este prohibiţie, care a început la 1 octombrie 2013 şi se termină la 1 mai 2014.

„Pescarii pot pleca acasă în fiecare zi cu maxim 3 kg de peşte. Au interdicţie de a prinde cu plasa monofilament, dar pot în schimb pescui cu cel mult trei undiţe odată”, explică Sorin Şuler.

Spre deosebire de vânătoare, pescuitul este o pasiune cu mult mai ieftină. O autorizaţie valabilă un an întreg costă la Asociaţia de Vânătoare şi Pescuit Sportiv Făgăraş 100 de lei (echivalentul a vreo 5 kg de păstrăv). Asta, dacă nu cumva pescarul este un pensionar care are sub 1.000 lei venitul lunar, caz în care plăteşte numai 50 de lei, jumătate din sumă.

Salco

„Membrii noştri care îşi achită cotizaţia aferentă anului 2014, până la data de 31 decembrie 2013, primesc o bonificaţie de 20 de lei, adică vor plăti numai 80 de lei din sumă”, mai explică Şuler. La AVPS Făgăraş figurează cu acte-n regulă 1.300 de pescari.

 (Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie