Mai multe animale au murit la o fermă din Viștea de Sus, după ce ar fi fost otrăvite

captură video stirileprotv.ro

Pierdere uriașă pentru familia unui crescător de animale din Viștea de Sus. Opt vaci, un taur și doi vițeluși au murit în chinuri, cel mai probabil după ce au mâncat ceva otrăvit lângă gardul fermei, relatează Știrile PRO TV.

Proprietarii au făcut plângere la poliție și se tem că cineva a pus gând rău animalelor, mai ales că în urmă cu câteva săptămâni un lan de porumb le-a fost incendiat. În curtea fermierului au rămas doar câțiva viței, care își chemă în zadar mamele.

„Am venit dimineața să le dăm drumul și le-am găsit moarte, aliniate pe lângă gardul de către munte. Opt vaci și taurul. Otrăvite în mod precis, de asta garantez eu, că doar cu vite am crescut”, a declarat Vasile Bălaș pentru sursa citată.

Fermierul bănuiește că animalele au gustat o otravă foarte puternică, lăsată intenționat acolo. Oamenii au anunțat Direcția Sanitar Veterinară, care și-a trimis inspectorii la fața locului, să ia probe pentru analize.

Mobila SH
PSD - alegeri locale 2024
Firma servicii renovare
Proaspat Alb
JTTI
Victoria Federal IFN

„La primele informații și în urma autopsierii făcute s-ar bănui o intoxicație cu azot. Pentru o intoxicație care duce la deces trebuie ingerată o cantitate destul de mare”, spune Constantin Puiu, director DSVSA Brașov.

Familia de fermieri, care crește animale de peste 20 de ani, a depus o plângere la poliția din localitate. Pierderea este de peste 50.000 de euro, spun păgubiții. Mai multe detalii pe Știrile PRO TV.


Apreciază
Distribuie