MAI: Pedeapsa cu închisoare pentru fraudarea votului

foto: digi24.ro

Ministerul Afacerilor Interne atrage atenția, duminică, asupra pedepselor pe care le riscă cetățenii care fraudează votul.

Fiecare cetăţean cu drept de vot are voie să voteze o singură dată, chiar dacă referendumul se desfăşoară pe durata a două zile, iar „fapta persoanei care votează de două sau mai multe ori se pedepseşte cu închisoare de la 6 luni la 3 ani”, a atras atenţia din nou, duminică, purtătorul de cuvânt al MAI, Monica Dajbog (foto).

De altfel, acest mesaj a fost inclus de MAI şi pe afişele campaniei derulate de Autoritatea Electorală Permanentă.

Reno Depo
Sumi Agro - Mospilan
Demgy
Mobila SH
Victoria Federal IFN
Firma servicii renovare

De asemenea, „cetăţenii pot vota în localitatea de domiciliu la secţia de votare unde sunt arondaţi, conform listelor electorale permanente, iar cei care sunt plecaţi în altă localitate pot să îşi exercite dreptul la vot la orice secţie de votare din localitatea unde se află, fiind trecuţi pe lista suplimentară”, a precizat Dajbog, într-o declaraţie de presă susţinută la sediul MAI.

Cei care merg la urne trebuie să răspundă cu DA sau NU, la următoarea întrebare: „Sunteţi de acord cu legea de revizuire a Constituţiei României în forma adoptată de Parlament?”.


Apreciază
Distribuie