Majorări de 500% la impozit pentru clădirile degradate din Făgăraș

Pentru anul 2020, Primăria impune un impozit mărit cu 300% până la 500% pentru clădirile degradate.

Aproximativ 200 de construcții au fost verificate de angajații Primăriei, care au constatat că 70 dintre acestea se află stare avansată de degradare, în paragină, sunt insalubre sau cu faţada avariată, cu geamuri sparte etc.

Zeci de proprietari au fost deja somați să intervină pentru reabilitarea lor, ca urmare a constatării stării tehnice.

Persoanele care nu au început lucrările de întreținere necesare, în termen de 6 luni de la data primirii somației, vor plăti impozit majorat începând cu luna ianuarie a anului viitor. Primele hotărâri în acest sens au fost adoptate de Consiliul Local în ședința de joi, 19 decembrie, și vizează proprietarii a patru clădiri, situate pe străzile: Doamna Stanca (foto sus), Titu Perția, Dr. Ioan Șenchea și Andrei Mureșanu. Imobilele vor fi supraimpozitate cu 300%.

Alți doi proprietari, anunțați anterior că vor fi nevoiți să plătească impozit de 500%, au demarat lucrările de reabilitare.

Monumente funerare
Bursele brancovenesti

În anul 2020, în funcție de expirarea termenului pus în vedere, urmează să fie supraimpozitate și alte clădiri, dacă proprietarii nu vor răspunde solicitărilor.

Hotărârea supraimpozitării vizează însă și municipalitatea, care deține imobile degradate, astfel că anul viitor încep demersurile pentru reabilitarea acestora.

Clădirea de pe strada Bălcescu nr. 53 va fi transformată într-o creșă, iar pentru imobilul în care a funcționat Băia Comunală se aşteaptă deschiderea unei linii de finanţare, pentru a fi transformată într-o clădire cu destinaţie culturală, se arată în comunicatul de presă al municipalității.


Apreciază
Distribuie