Mâncare în găleţi

Spitalul municipal e în centrul mai multor scandaluri. Pe de o parte asistentele au fost zilele trecute nemulţumite de procentul cu care li s-au mărit salariile şi nu au ezitat să întrerupă munca, ieşind pe holurile unităţii. Directorul medical Constantin Grigoriţă este demisionar şi se pare că motivele ţin de primul scandal. Iar acum, ca să aibă o imagine total proastă, spitalul a ajuns în toate ziarele naţionale, din cauză că hrana pacienţilor este transportată în găleţi.

Totul a plecat de la pozele unor găleţi pline cu mâncare aşezate pe un cărucior, făcute de rudele unui pacient internat la Chirugie, care le-au trimis pe adresa redacţiei ziarului „Ora de Sibiu.” De acolo, au fost preluate de toate ziarele importante din România, care au lăsat să se înţeleagă că pacienţii de la Făgăraş sunt trataţi precum porcii la troacă. În realitate, situaţia nu e nici pe departe aşa! De când există spital în Făgăraş, există şi această tradiţie de a se transporta mâncarea cu găleţile, bucătăria fiind undeva în partea din spate a curţii spitalului, spune dr. Constantin Grigoriţă.

,,Vasele în care se transportă alimentele de la bucătărie se igienizează periodic. De câte ori a fost nevoie de a fi înlocuite cu unele noi, acest lucru s-a întâmplat. După aducerea hranei pe secţie, alimentele se distribuie la fiecare pacient, în funcţie de dieta pe care i-a recomandat-o medical curant,” explică medicul.

Se pare că originile acestui scandal rămân încă necunoscute. Medicul este convins că toată tevatura din spital este pusă la cale de cineva, că este o campanie de denigrare. Doctorul nu a lăsat să se înţeleagă dacă suspectează pe cineva din spital sau vreo firmă, de exemplu de catering, din afara spitalului.

Mobila SH
JTTI
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Sezar Forest - soferi profesionisti

Şi acum 20 de ani se folosea aceeaşi tactică. O asistentă care lucrează de două decenii la spital spune că aşa a fost întotdeauna. Pe vremuri, găleţile erau transportate până în pavilionul central cu un electrocar. Acum se aduc, acoperite, în mână. Se igienizează periodic şi de câte ori a fost nevoie de a fi înlocuite cu unele noi, acest lucru s-a întâmplat, confirmă dr. Grigoriţă. Mâncarea este adusă de la bucătărie, prin curte, iar apoi împărţită pe secţii. De aici este porţionată în farfurii, în funcţie de dieta recomandată pacientului.

Cristina Cornilă


Apreciază
Distribuie

Un comenariu la “1”

  1. E o mare porcarie ce s-a dedus…(postare editata pentru folosirea de pseudonim. Va rugam sa va folositi numele daca aveti un punct de vedere si deasemenea, sa treceti o adresa de e-mail valida. Din pacate, postul Dvs a fost sters chiar daca opinia Dvs era una de bun simt. Va multumim)

Comentariile sunt închise.