Mănduc a învins Agenţia Naţională de Integritate

Agenţia Naţională de Integritate a pierdut litigiul, în primă instanţă, cu primarul Făgăraşului, după ce l-a pus pe o listă a edililor incompatibili, alături de alţi 41 de primari din judeţele Braşov şi Sibiu.

ManducÎn prima parte a anului 2013 primarul Mănduc a dat în judecată Agenţia Naţională de Integritate şi iată că, după aproape un an de proces, a câştigat litigiul ce presupune ca raportul întocmit de Agenţie împotriva sa să fie anulat. Aşa a decis Curtea de Apel Braşov în data de 28 martie 2014. Hotărârea poate fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la pronunţare.

,,Sigur că decizia Curţii de Apel mă bucură, dar vreau să subliniez că o consider un lucru absolut normal, legal şi moral. Şi sunt onorat să constat că instanţa judecă în spiritul legii, nu doar în litera ei. Rămân însă în continuare indignat, pe fond, pentru că o structură ca ANI creează confuzie, disconfort şi pune într-o lumină proastă aleşii locali, ca şi când ar fi săvârşit o ilegalitate. În plus, generază tensiune şi eforturi (chiar financiare), pentru că primarii sunt nevoiţi să plătească avocaţi, pentru a demonstra o realitate evidentă”, a explicat edilul Sorin Mănduc. Acesta a declarat că şi-a plătit avocat din buzunarul propriu şi nu din contul Primăriei Făgăraş.

În aceeaşi situaţie s-au aflat primarul sibian Klaus Iohannis şi preşedintele Consiliului Judeţean Braşov – Aristotel Căncescu. Şi aceştia au avut câştig de cauză în instanţă împotriva Agenţiei Naţionale de Integritate.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

Toţi au fost declaraţi incompatibili din cauza faptului că erau reprezentanţii localităţilor lor în Adunarea Generală a Acţionarilor a SC Apă Canal Sibiu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie