Mara Mareș, la Făgăraș: Generația noastră nu va întoarce spatele României

Președinte al TNL și deputat de Brașov, Mara Mareș a vorbit despre dezamăgirile tinerilor care se văd nevoiți să plece din țară, în cadrul unui eveniment dedicat Centenarului Marii Uniri, care a avut loc în Cetate.

Mara Mareș este convinsă că generația ei nu va întoarce spatele României, deși este obligată să plece din țară. Amintind cuvintele episcopului greco-catolic Iuliu Hossu, rostite pe patul de moarte, deputatul i-a îndemnat pe tineri să nu renunțe la împlinirea idealului celor care au contribuit la Mare Unire din 1918.

„Înainte să se stingă în mai 1970, cel care a citit Declarația Unirii pe câmpia Blajului în urmă cu fix 100 de ani, cardinalul Hossu spunea că «lupta mea s-a sfârșit, a voastră continuă». Ne-a lăsat ca testament cuvinte puține, însă cu foarte mare însemnătate. Nici noi nu trebuie să ne oprim, chiar dacă uneori ne simțitm dezamăgiți. Trebuie să mergem mai departe pentru a împlini idealul făuritorilor Marii Uniri. Din experiență și din istorie știm cu toții că victoriile mari nu vin fără luptă și nici rezultatele fără muncă, așadar scuze nu avem. Să punem umărul cu toții, în domeniul nostru, al fiecăruia, ca România să ajungă acolo unde, din păcate, nu a ajuns nici la 100 de ani de la Mare Unire. Foarte mulți tineri pleacă din România, iar unii spun că țara le-a întors spatele, dar, eu vă spun că generația noastră nu o să întoarcă spatele României”, a declarat făgărășeanca Mareș în deschiderea evenimentului cultural.

La celebrarea Centenarului au participat, la invitația organizației local a PNL, politicieni, reprezentanți ai administraţiei locale, oameni de cultură și preoți. Între aceștia s-a aflat și primarul Gheorghe Sucaciu.

Victoria Federal IFN
Monumente funerare
Spalatoria GPC
Firma servicii renovare
JTTI
Moveos
Amanet King Onix
curatare tapiterie

Printre cei care au luat cuvântul și au vorbit despre oamenii care au contribuit la realizarea Marii Uniri, s-au numărat preoții Cornel Ursu și Liviu Negrea, dr. Constantin Băjenaru – muzeograf la Muzeul Țării Făgărașului, Ioan Mareș – preşedintele PNL Făgăraş, Iulian Burghiș – vicepreședintele PNL Făgăraș, consilierii locali ai aceluiași partid, Alexandru Mazilu și Mircea Bobeș, și Magdalena Cențiu – reprezentantul TNL Făgăraș.

În cadrul evenimentului în care s-a vorbit despre eforturile strămoșilor a fost vernisată și o expoziție cu fotografii din Făgărașul ultimilor 100 de ani.


Apreciază
Distribuie