Mara Mareș și TNL, în mijlocul unui scandal

foto: Facebook / Mara Mareş

Tinerii liberali, conduși de făgărășeanca Mara Mareș, „au dat foc” Internetului.

Valul de nemulțumiri a apărut, ieri, după ce, pe Facebook a fost postat, miercuri, un așa-numit „Ghid de nesupunere civică”.

Tinerii politicieni au vrut, astfel, să le arate seniorilor că și ei își pot face vocea auzită. Și au reușit, doar că efectul a fost total altul decât cel așteptat.

Românii s-au arătat dezgustați, după ce liberalii au atacat o generație întreagă printr-un mesaj.

„Generația Y și Z… se aude? A spus-o și Iohannis… haideți în politică să facem mai mult și mai bine! Decrețeii nu vor reuși!”, este mesajul prin care au fost jigniți oamenii născuți în perioada în care a fost în vigoare Decretul 770 din 1966.

Prin acesta se interzicea avortul, iar decrețeii sunt românii născuți în cei 23 de ani, cât a fost în vigoare.

„Decrețel sunt și eu. Decrețel e și soțul meu. Decreței sunt autorii de literatură contemporană. Decreței sunt regizorii din noua generație, dintre care unii au luat premii importante. Decreței au fost cei care au făcut marile performanțe sportive ale României. Decreței au murit la Revoluție. Decreței au fost bătuți de mineri în Piața Universității. Decreței erau mulți, foarte mulți dintre cei care au ieșit în stradă în Februarie 2017”, a mărturisit în mediul online Oana Dobre-Dimofte, fost jurnalist.

JTTI
Demgy
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Victoria Federal IFN
Florian Shaorma
Sumi Agro - Zetanil

Deputatul Mara Mareș a declarat ulterior pentru PS News că acest ghid nu a fost gândit pentru a fi jignitor, ci „în spirit de glumă”. „Acest ghid nu a fost gândit pentru a fi jignitor la adresa nimănui. A fost făcut în spirit de glumă la adresa realității curente, într-o Românie guvernată de Dancilă & co. «Decrețeii» reprezintă un termen des folosit în exprimarea publică. Îmi pare rău dacă cineva s-a simțit ofensat – cu siguranță nu aceasta a fost intenția”, a declarat președintele TNL.

„M-a întors pe dos faza cu decrețeii. Mi-am amintit cât de «funny» a fost copilăria noastră trăită în frig, învățată la lumina lumânării, înfometată la cozi și păzită cu cheia de gât. […] Nu-mi doresc decât să îmi cresc copiii cu respect pentru orice altă generație – trecută sau viitoare. Avem nevoie de extraordinar de mult bun simț. Nu doar în politică”, spune un alt internaut.

„M-am născut în 1970, sunt printre cei vizați de campania respectivă. Am o teorie proprie despre decreței: sunt una dintre cele mai puternice generații. Am trecut prin toate, aveam aproape 20 de ani la Revoluție. Am trăit lipsurile anilor 80, schimbările și provocările anilor 90 și toate cele ce au urmat. Am trăit toate astea frumos, curat, vibrând, sperând, făcând ceea ce trebuie, sperând mai departe, invățând din mers. Facem asta și azi. Știu sigur că la fel vom face și mâine. Știu că vom putea face față oricăror noi schimbări, oricăror alte provocări. Ei pot?”, se întreabă o altă persoană.

„Fiecare celulă din decreţelul fiinţei mele este plină de nervi. Mizeria asta este maximă! Societatea zilelor noastre este plină de decreţei. Acum, noi suntem mai mulţi decât toţi ceilalţi. Pur si simplu tăvălesc memoria părinţilor noştri, care ne-au dat viaţă în acele condiţii. Nici nu contează dacă am fost doriţi sau nu. Ne-au crescut cum au putut, cu frica Securităţii în coaste, în frigul din case şi cu magazinele goale. Ne-au trimis la şcoală şi ne-au învăţat să nu fim hoţi!”, afirmă un alt inernaut.

Postarea cu mesajul controversat a fost ștearsă de pe Facebook, după scandalul iscat.


Apreciază
Distribuie