Masca de protecție, obligatorie în piață și pe străzile aglomerate din tot județul Brașov

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență (CJSU) Brașov a hotărât miercuri, 29 iulie, obligativitatea purtării măștii de protecție pentru toate persoanele în piețele agroalimentare, permanente sau temporare, închise sau deschise precum și în târgurile de animale sau de produse tradiționale, bâlciuri etc. de pe teritoriul județului Brașov, începând de sâmbătă, 1 august, ora 06:00.

CJSU Brașov a mai hotărât că masca de protecție trebuie purtată, începând cu aceeași dată, și la toate evenimentele, de orice natură, unde sunt create condiții de aglomerare de persoane, desfășurate atât în interior, cât și în exterior.

De asemenea, purtarea măștii de protecție devine obligatorie, de la 1 august, și pe toate arterele pietonale intens frecventate, precum și în alte zone aglomerate.

Comitetele Locale de Situații de Urgență vor stabili, prin hotărâri proprii, adoptate până la data de 1 august, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de persoane de pe raza fiecărei primării, unde va fi instituită obligativitatea purtării măștii de protecție.

Monumente funerare
Amanet King Onix
Din Bucatele Cetatii - angajari
TMF Copy Center

Potrivit hotărârii, arterele pietonale și celelalte zone intens frecventate de populație vor fi semnalizate corespunzător și aduse la cunoștința populației, prin orice mijloace de informare, de către autoritățile publice locale.

Nu sunt obligați să poarte mască de protecție copiii cu vârsta mai mică de 5 ani.

Sancțiunile pentru nerespectarea hotărârii vor fi aplicate în conformitate cu legislația în vigoare, se mai arată în document.


Apreciază
Distribuie