Măsuri de protecție împotriva coronavirusului, luate în județul Brașov

foto: Ministerul Afacerilor Interne

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență Brașov s-a întrunit miercuri, 26 februarie, pentru a stabili felul în care se acționează, la nivel local, dacă vor apărea infecții cu noul coronavirus.

Printre altele, membrii Comitetului au hotărât completarea listei cu spațiile care pot fi folosite,  dacă va fi nevoie, pentru persoanele aflate în carantină.

O primă astfel de locație este Tabăra de elevi din orașul Predeal, care dispune de 50 de locuri.

S-a decis și ca, fiecare primărie din județ să convoace Comitetul Local pentru Situații de Urgență (CLSU) și să identifice locații pentru persoanele în carantină.

 „Obligatoriu se vor identifica locații în următoarele Unități Administrativ Teritoriale: Brașov, Făgăraș, Rupea, Victoria, Codlea, Zărnești și Săcele, în urma ședințelor CLSU”, se precizează în textul Hotărârii.

Husqvarna
Spalatoria GPC
Green Ambalaje

Totodată, se instituie obligativitatea ca primăriile, prin serviciile proprii, să dispună monitorizarea persoanelor și familiilor acestora care sosesc în România din zonele de risc și pentru care s-a dispus măsura autoizolării la domiciliu, aspect ce va fi comunicat de Direcția de Sănătate Publică (DSP), precum și sprijinirea acestora în vederea asigurării alimentației necesare și a altor necesități de trai, pe perioada în care se află în autoizolare la domiciliu.

Comunicarea cu presa, cetățenii, medicii de familie, UPU/CPU va fi asigurată de DSP Brașov, instituție care va gestiona și acțiunile specifice de prevenire și intervenție pentru situația determinată de factorul de risc epidemiologic.

Conform datelor Direcției de Sănătate Publică, joi, 27 februarie, situația se prezenta astfel în județul Brașov:

  • nicio persoană cu infecție
  • nicio persoană în carantină
  • 49 de persoane aflate în autoizolare la domiciliu.


Apreciază
Distribuie