Medalie de bronz pentru făgărășeanul Paraschiva, la Jocurile Invictus

foto: Asociatia Militarilor Veterani AMVVD

Plutonierul major Dumitru Paraschiva a obținut prima medalie pentru România, în noaptea de duminică spre luni, la Jocurile Invictus din Australia.

Militarul rănit în Afghanistan, cetățean de onoare al Făgărașului începând din 2016, a cucerit bronzul la proba de 4 minute la canotaj în sală.

A doua probă în care va da piept cu ceilalți concurenți va avea loc joi, 25 octombrie. Este pentru al doilea an consecutiv când Paraschiva participă la competiția internațională. 

Făgărășeanul a fost rănit în Afganistan, în timpul unei misiuni de intervenţie rapidă, și a suferit un traumatism cranio-cerebral, după o lovitură puternică la cap.

Monumente funerare
Bursele brancovenesti

Aproape două luni a stat în comă indusă. Vederea i-a ajuns la o capacitate de 30%, iar cu urechea stângă nu mai aude deloc.

Peste 500 de militari răniți în teatrele de operații, din 18 țări, vor concura la tir cu arcul, ciclism, atletism, canotaj, nataţie, volei şi săritura în lungime.

Jocurile Invictus sunt o competiție sportivă înființată în 2014, de prințul Harry de Wales al Marii Britanii, pentru a le oferi eroilor șansa de a lupta din nou.

foto: MApN


Apreciază
Distribuie