Micii înotătorii s-au întrecut în bazinul de la Laguna Albastră

Peste 60 de copii s-au întrecut la Cupa Făgăraşului la înot în bazinul semiolimpic de la Laguna Albastră, marţi, 20 august. A fost a treia ediţie a competiţiei locale de înot organizată de prof. Aurelian Curticăpean, la care s-au întrecut zeci de copii născuţi între anii 1999 şi 2007. Participanţii au concurat la mai multe probe, începând cu 2X10 m liber, 25 m liber, 25 m bras, 50 m liber şi 50 m bras.

Pe lângă premiile obţinute la fiecare probă în parte, au fost acordate şi premii mai puţin obişnuite. Astfel, cel mai tehnic înotător s-a dovedit a fi Drăghici Mihnea, iar cea mai tehnică înotătoare – Chelemen Bianca. Cei mai tineri participanţi premiaţi au fost la băieţi Curticăpean Alexandru şi la fete Mihăilă Ioana. Cel mai vivace înotător a fost desemnat Grigoriţă Samuel. La categoria „speranţe” s-au remarcat Manhardt Sierra, Butnaru Alexandra şi Curticăpean Vlad.

După competiţie a fost realizat un tabel al clasărilor în funcţie numărul de medalii al concurenţilor. Iată primele trei locuzri la categoriile fete şi băieţi:

Clasament general medalii băieţi
I – Cârje Cătălin (2003) – 2 aur
II – Drăghici Mihnea (2001) – o medalie aur, una argint, una bronz
III – Curticăpean Vlad (2005) – o medalie aur, una argint

Moveos
Proaspat Alb
Demgy
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Spalatoria GPC

Clasament general medalii fete
I – Butnaru Alexandra (2003) – 3 medalii aur
II – Chelemen Bianca (2002) – 3 medalii aur
III – Cucu Diana (2000) – o medalie aur, una argint, una bronz

„Toţi copiii participanţi merită felicitări pentru voinţă, curaj, abilităţi tehnice deosebite şi perseverenţă, în condiţiile în care timpul de pregătire este foarte scurt, iar noi nu avem un bazin de înot acoperit unde să înotăm şi când plouă, când este foarte frig sau când ne dorim mai mult. Îi felicit şi pe susţinători, care din nou au dat dovadă de răbdare şi au fost alături de  mica familie a înotătorilor din Făgăraş. Într-o zi sperăm să fim înotători adevăraţi şi să avem un bazin acoperit”, a spus organizatorul concursului şi totodată antrenorul celor mici, prof. Curticăpean.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie