Militari români, americani și britanici se antrenează la Cincu

Un nou exercițiu militar începe la Centrul Național de Instruire Întrunită „Getica” din Cincu. Ceremonia de deschidere a exercițiului „Resolute Castle 22” are loc marți, 10 mai, de la ora 17.00, anunță Ministerul Apărării Naționale.

„Resolute Castle 22” este un exercițiu multinaţional la care participă structuri de geniu din Forţele Terestre Române, structuri puse la dispoziție de Comandamentul Forțelor Terestre ale SUA pentru Europa și Africa și Ministerul Apărării din Regatul Unit al Marii Britanii și Irlandei de Nord.

Pentru al șaptelea an, Brigada 10 Geniu „Dunărea de jos”, sprijinită de structurile de geniu din cadrul Diviziilor 2 şi 4 Infanterie, de Centrele 83 și 84 Mentenanță și Recepție, execută, în perioada mai-septembrie, împreună cu militari aliați, lucrări de infrastructură şi amenajare a platformelor de instrucţie în CNII „Getica”.

Lucrările executate în cadrul exercițiului fac parte dintr-un proiect dezvoltat în cadrul Inițiativei pentru Reasigurarea Europeană de partenerul american, în cooperare cu structuri de geniu din cadrul Forțelor Terestre Române.

Schimbul de experiență, tehnicile specifice de lucru, utilizarea în comun a tehnicii de geniu și implicarea într-un proiect comun reprezintă un antrenament eficient pentru standardizarea instrucției în cadrul forțelor NATO.

Spalatoria GPC
Senchea
Monumente funerare
Demgy - tehnician calitate/ metrolog, economist, manager calitate
Stihl
Amanet King Onix

„Resolute Castle 22” îşi propune să crească nivelul interoperabilității prin instruirea continuă și punerea în aplicare a unor soluții inovatoare la probleme genistice comune.

 

foto: arhivă


Apreciază
Distribuie