Militarii din Dej, instruiţi la Cincu, pentru dislocarea din Afganistan

În aceste zile în poligonul de la Cincu se instruiesc militarii Batalionului 811 Infanterie „Dragonii Transilvani” din Dej. Aceștia parcurg în Centrul de Instruire pentru Luptă al Forțelor Terestre „Getica” de la Cincu ultima etapă a pregătirii pentru misiunea „Resolute Support” din Afganistan.

În vederea dislocării, militarii dejeni se antrenează să răspundă la principalele amenințări din teatrul de operații din Afganistan. Este vorba de exerciții care constituie replici în teren a unor situații tactice pe care ei le-ar putea întâlni într-un teatru de operații real: atacuri cu dispozitive explozive improvizate, cu arme de calibru mic, cu foc indirect, cu mașini capcană sau atacuri sinucigașe.

Acestea sunt doar câteva exemplificări ale incidentelor posibile cu care se vor confrunta în Afganistan.

Batalion 2

Salco

În cadrul instruirii, unii militari au misiunea de a face pe insurgenții, iar ceilalți au rolul de militari din forțele de securitate afgane. Astfel, militari din Batalionul 812 Infanterie „Bistrița”, cei care au avut mai multe misiuni în Afganistan, sunt cei care împreună cu personalul CILFT au pus la cale scenarii care simulează condițiile mediului operațional în care vor fi dislocați.

Acest batalion a împlinit în acest an 20 de ani de la înființare. Ultima oară când ,,Dragonii Transilvani” s-au mai antrenat la Cincu s-a întâmplat în luna mai 2014.


Apreciază
Distribuie