Mistreţ împuşcat la Comăna

Trei bărbaţi din Comăna au împuşcat ilegal un porc mistreţ, iar acum sunt cercetaţi pentru braconaj şi transportul vânatului braconat. Mistreţul, a cărui pagubă este socotită la 319 euro, a fost pus la pământ în 9 februarie, dar vânătorii lui au fost găsiţi abia în a patra zi a cercetărilor.

Cadavrul porcului mistreţ a fost descoperit pe fondul de vânătoare de la Comăna. Dosarul de braconaj cinegetic a fost preluat de Serviciul arme, explozivi şi substanţe periculoase din cadrul IPJ Braşov.

În 13 februarie au fost găsiţi cei trei indivizi care au omorât animalul, respectiv L. Dorin de 39 de ani (acuzat pentru braconaj, nerespectarea regimului armelor şi muniţiilor şi transport vânat braconat), M.G.A. Sorin de 23 de ani (acuzat de transport vânat braconat) şi M.G. Ioan-Sorin de 44 de ani (acuzat de transport vânat braconat).

Amanet King Onix
BPM - excavatorist
Proaspat Alb
Mobila SH
Reno Depo

Toţi trei sunt din Comăna şi au fost introduşi pe bază de ordonanţă de reţinere în arestul I.P.J. Braşov. Totodată, împotriva lui L. Dorin s-au luat măsurile legale pentru a-i fi suspendat dreptul de deţinere şi folosire de arme letale şi i-au fost ridicate cele două arme de vânătoare pe care le deţinea legal acasă. Andreea Marga

 


Apreciază
Distribuie