Mitropolitul Ardealului a slujit în biserica brâncovenească „Sfântul Nicolae” din Făgăraş (FOTO)

foto: Mitropolia Ardealului

Duminică specială în biserica Sf. Nicolae din Făgăraș: mitropolitul Ardealului a oficiat Sfânta Liturghie iar 23 de tineri au primit Bursele brâncovenești.

Mai mulți preoți din Făgăraș precum și tineri și credincioși îmbrăcați în costume populare l-au întâmpinat la biserica „Sf. Nicolae” pe ÎPS Laurențiu Streza în dimineața de duminică, 4 decembrie.

Vizita arhiereului a fost prilejuită de apropierea praznicului Sf. Nicolae, hramul bisericii brâncovenești.

În cadrul Sfintei Liturghii, răspunsurile de la strană au fost date de tineri ai Asociației „Doamna Maria Brâncoveanu”, totodată și membrii Grupului vocal „Brâncovenii”.

foto: Mitropolia Ardealului

În predica la Evanghelia tămăduirii femeii gârbove, mitropolitul Laurențiu i-a îndemnat pe cei prezenți să îmbine postul alimentar cu faptele bune.

Postul de bucate, dacă nu este dublat de postul de păcate, dacă în timpul postului nu te-ai spovedit și nu te-ai împărtășit, rămâi tot ghebos; povara păcatelor nu-ți permite să privești spre cer”, a spus ÎPS Laurențiu.

foto: Mitropolia Ardealului

Faptele bune sunt adevărata bogăție a omului, a mai spus mitropolitul, bogăție care se depozitează la banca cerului, acolo unde și dobânda este mare.

La finalul Sfintei Liturghii, 23 de elevi și studenți au primit cea de a doua tranșă din „Bursele brâncovenești”, un amplu proiect în valoare totală de 42.000 de lei.

Monumente funerare
Autopel
Spalatoria GPC
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Qi Meridian
Florian Shaorma
foto: Mitropolia Ardealului

15 tineri au primit burse de studiu, oferite de comunitatea bisericii, și 8 studenți au obținut burse de performanță, oferite de societatea JTTI din Făgăraș.

Vizita arhierească s-a încheiat cu colinde interpretate de copiii brâncoveni, tinerii și adulții din comunitatea bisericii Sf. Nicolae.

foto: Mitropolia Ardealului

 


Apreciază
Distribuie