Mitropolitul Ardealului spune cât costă Catedrala Mânturii Neamului

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza

Mitropolitul Ardealului, IPS Laurentiu Streza, spune ca Biserica plateste statului un impozit mai mare decat suma primita de la buget pentru salariile preotilor, iar costul Catedralei Mantuirii Neamului este echivalentul a “opt kilometri de autostrada romaneasca”.

Mitropolitul a comenetat astfel initiativa legislativa a lui Remus Cernea privind finantarea cultelor. Potrivit acestuia, statul ajuta Biserica ,,nu pentru ca vrea, ci pentru ca este obligat.”

Florian Shaorma
Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix
Spalatoria Aqua Carpet
Sumi Agro - Zetanil
Proaspat Alb

Un grup de parlamentari in frunte cu Remus Cernea pregateste o initiativa legislativa care sa vizeze o alta forma de finantare a cultelor decat cea de la bugetul de stat, respectiv cea a modelului german. Cernea vede o redirectionare a unui procent din impozitul pe venit al cetatenilor, la libera alegere, catre cultele religioase, ca in cazul organizatiilor nonguvernamentale.

 Intrebat, intr-o conferinta de presa, ce parere are despre initiativa deputatului care ar vrea sa nu mai fie finantate cultele de la bugetul de stat, IPS Laurentiu Streza, a spus ca propunerea a fost facuta de o persoana care ,,nu a intrat niciodata intr-o biserica”.


Apreciază
Distribuie