Modernizăm străzile, nu le peticim. Este singura șansă pentru atragerea investitorilor

PUBLICITATE ELECTORALĂ


În 2016, am găsit străzile într-un stadiu greu de descris în cuvinte. Însumate, gropile din asfalt se întindeau pe cel puțin 2 hectare: unele aveau în jur de 200-300 de metri pătraţi, altele erau de 2.000 de metri pătraţi. Mașinile ajungeau în service-urile auto o dată la trei luni, astfel că au fost necesare lucrări de reparație și întreținere a carosabilului în tot municipiul, pentru o circulație cât de cât normală și în siguranță. Însă, infrastructura rutieră și pietonală trebuie modernizată pentru o perioadă lungă de timp, de 30-50 de ani. Nu pot fi plătite la nesfârșit peticiri din banii dumneavoastră.

Lucrări de modernizare sunt în plină desfășurare, acum, pe străzile Negoiu, Plopului, Luncii, Anton Pann și în cartierul 13 Decembrie. Acestea fac parte din proiectul inițiat de vechea administrație, care avea multiple erori pe care le-am modificat, în 2018, ca să poată fi pus în practică.

Prin același proiect vor mai fi modernizate străzile: Șoseaua Combinatului, Șoseaua Hurezului, Octavian Paler, Strungului,  Oxigenului, Cvartal colonie Combinat, Brândușelor, Bujorului, Crizantemelor, Lalelelor, Lăcrămioarelor, Magnoliei, Garoafelor, Ghioceilor, Gladiolelor, Narciselor, Nuferilor, Panseluțelor, Gladiolelor, Bujorului, Zorelelor, Mălinului, Macului, Toporașilor, Trandafirilor.

De asemenea, au loc lucrări de modernizare a carosabilului și trotuarelor pe str. Doamna Stanca, pe tronsonul de la intrarea în municipiul Făgăraș până la intersecția cu str. O. Paler și str. Titu Perția, finanțate din bugetul local.

Urmează să fie modernizate străzile: Azotului, Câmpului Nou, Vasile Alecsandri, Sf. C-tin Brâncoveanu, Nicolae Bălcescu, Mihai Eminescu, 1 Decembrie 1918, Titu Perția, I. Micu Klein, Salcâmului, Uniunii. Vor fi reabilitate și modernizate carosabilul, trotuarele și spațiile verzi. Acestea sunt prevăzute într-un proiect integrat cu finanțare europeană. Procedura pentru atribuirea contractului de proiectare și execuție de lucrări este în etapa finală. În urma semnării acestuia se va emite ordinul de prestare a serviciilor de elaborare Proiect Tehnic.

Prin cele 3 proiecte integrate de mobilitate, în valoare de 30 milioane euro, pentru care am semnat deja contractele de finanțare, vor fi reabilitate și modernizate:

TMF Copy Center
Stefani Pool
Amanet King Onix
Monumente funerare
  1. Carosabilul, trotuarele și spațiile verzi pe DN 1 (s Doamna Stanca, strada T. Vladimirescu, Bd-ul Tăbăcari, Bd-ul Unirii) și pe străzile Republicii, C-tin Popp.
  2. Trotuarele din zona industrială și pe străzile: Paler, Școlii, 13 Decembrie, Teiului, Șos. Combinatului.
  3. Amenajare zonă pietonală cuprinsă între parc Republicii – parc Cetate – Casa de Cultură – Catedrală.

Totodată, vor fi: realizate piste de biciclete, achiziționate peste 200 de biciclete ce vor fi închiriate, achiziționate 10 autobuze electrice, construită o autobază pe str. Libertății ș.a. În prezent este în pregătire documentația pentru atribuirea contractului de elaborare a proiectului tehnic, execuție lucrări.

Sunt doar câteva dintre proiectele aflate în implementare sau în licitație. În total, 99% din străzi sunt prevăzute pentru modernizare.

Nu în ultimul rând, luna aceasta am demarat procedura de scoatere la licitație a Variantei Ocolitoare. În luna martie am reușit să o preluăm de la CNAIR ca să o modernizăm. Deoarece erau mai vechi de 2 ani, atât documentația, cât și cele 17 avize aferente au fost actualizate. Acum, documentele au fost încărcate în platforma SICAP și sunt verificate de ANAP. După ce vor fi publicate pe platformă, firmele vor putea depune oferte.

Modernizarea municipiului este singura șansă reală pentru atragerea investitorilor, pentru un trai mai bun al făgărășenilor. Continuăm împreună.


Material comandat de: Gheorghe Sucaciu candidat independent la funcția de primar al Municipiului Făgăraș
Executat de: SC Promovare Media Star SRL
Cod mandatar financiar: 24200714


 


Apreciază
Distribuie