Moldovenii şi românii au lucrat cot la cot, cu bombele la Cincu

Un exerciţiu militar româno-moldovenesc a avut loc în poligonul de la Cincu timp de o săptămână, între 7 şi 11 octombrie. Militari români şi moldoveni au participat împreună la o aplicaţie de tragere cu aruncătoare de calibru 120 mm.

Câteva zeci de bombe (muniţie reală) au fost lansate din mai multe puncte din poligonul de la Cincu şi au survolat prin aer kilometri până să ajungă la locul de cădere. Au fost lansate peste dealuri de echipe mixte de militari, care din cauza distanţei nu puteau să vadă unde cădeau; asta a fost şi cerinţa exerciţiului!

Un punct de observaţie situat în apropierea locului de cădere verifica aterizarea muniţiei şi transmitea prin staţii coordonate noi pentru corectarea focului.

La aplicaţia din poligonul de lângă Făgăraş au luat parte un pluton de 25 de artilerişti din Republica Moldova şi un pluton românesc tot cu 25 de soldaţi de la Galaţi. Muniţia cu care s-a lucrat este de fabricaţie românescă, dar se foloseşte şi în Republica Moldova. DSCN2162

Proaspat Alb
Florian Shaorma
Sezar Forest - soferi profesionisti
Mobila SH
Monumente funerare
Amanet King Onix

Cadrele militare s-au declarat mulţumite de cum a decurs colaborarea dintre artileriştii români şi moldoveni pe parcusul întregii săptămâni de antrenamente comune.

Mai multe amănunte puteţi afla dacă citiţi ziarul „Bună Ziua Făgăraş”, de marţi, 15 octombrie.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie