Moloz din Beclean aruncat pe spațiul public din Făgăraș. 7 amenzi în două săptămâni

foto: Poliția Locală Făgăraș

Depozitarea deșeurilor de orice fel pe domeniul public este strict interzisă, dar mediul înconjurător continuă să fie poluat.

Există un regulament clar și în privința resturilor de materiale de construcții, însă încălcat tot mai des. Unii făgărășeni se sustrag de la plata pentru ridicarea acestora de către firma de salubritate, deși costurile sunt mai mici decât valoarea unei amenzi.

Mai mult, autoritățile au identificat persoane care s-au deplasat din sate din apropiere pentru a arunca resturile în municipiul Făgăraș.

Polițistii locali desfășoară constant acțiuni pentru depistarea celor care aruncă deșeurile la întâmplare. Numai în perioada 12 – 25 septembrie au fost aplicate 7 sancțiuni contraventionale în valoare totală de 5000 lei.

Moveos
Spalatoria GPC
Proaspat Alb
Amanet King Onix

„Acțiunile se desfășoară permanent, în fiecare zi. De data asta am identificat mai multe depozite de materiale rezultate în urma unor construcții/dezafectări de clădiri, inclusiv materiale aduse din satele vecine. Am avut două situații de indivizi din Beclean care au adus și au lăsat astfel de deșeuri pe raza municipiului Făgăraș”, spune directorul Poliției Locale, Lucian Petri.

Făgărășenii care execută lucrări în apartamentele sau casele pe care le dețin, au obligația de a anunța societatea de salubritate Salco Serv pentru ridicarea deșeurilor voluminoase și din construcții, care se face contracost.


Apreciază
Distribuie