N-are balta peşte, câţi pescari sunt!

În zona Făgăraşului sunt de patru ori mai mulţi pescari decât vânători! În evidenţele AVPS Făgăraş figurează 1.400 de pescari. Numărul lor este de patru ori mai mare decât cel al vânătorilor (vreo 300 la număr şi cu posibilitatea de noi înscrieri).

Şeful AVPS Făgăraş, Sorin Şuler, spune că cei 1.400 de pescari nu sunt chiar toţi făgărăşeni; unii vin de la Sibiu, Braşov, Codlea sau Zărneşti. Toţi plătesc însă pe an 80 de lei drept cotizaţie.

Permisul de pescuit este valabil în toată ţara, astfel că ei pot pescui cu permisul eliberat de AVPS Făgăraş şi în apele din raza altor asociaţii, însă cu condiţia să achite o taxă de acces la apa respectivă. De asemenea, şi alţi pescari din alte zone ale ţării pot pescui la Făgăraş, dacă achită taxa de acces, care este de 24 de lei/zonă. AVPS Făgăraş deţine 13 zone distincte de pescuit.

Dacă vreunul din cei 1.400 de pescari este prins la pescuit în perioada prohibiţiei, fapta sa constituie infracţiune. În plus, i se anulează permisul de pescuit, i se confiscă sculele şi cantitatea de peşte prins.

Second hand & outlet
Mogaldea Therapy
Cabinet ORL
Spalatoria GPC
Monumente funerare
Proaspat Alb
Florian Shaorma

Peştele este valorificat într-un magazin de profil, iar banii obţinuţi sunt vărsaţi bugetului de stat.

 (Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie