Nastase: Stolojan era interesat sa cumpere Petrom

Adrian Nastase sustine ca, pe vremea in care conducea Guvernul, Theodor Stolojan, Gelu Tofan si alti oameni de afaceri romani erau interesati sa cumpere impreuna compania Petrom de la statul roman.

Fostul premier a declarat, la Realitatea Tv, ca aceasta varianta nu era de dorit deoarece era nevoie de un investitor major la Petrom.

“Stolojan, impreuna cu Tofan si cu mai multe persoane erau interesati. Astfel de solutii nu puteau fi acceptate, trebuia gasita o companie importanta”, a completat Nastase.

Adrian Nastase a spus ca ar fi discutat ulterior cu premierul britanic Tony Blair despre posibilitatea ca British Petroleum sa cumpere Petrom, insa BP nu a fost interesata dorindu-si doar achizitionarea centrelor de distributie.

Demgy
Proaspat Alb
curatare tapiterie
Firma servicii renovare
Agromar
Florian Shaorma
Spalatoria GPC

“In conditiile in care in tarile din Caucaz petrolul era exploatat aproape la suprafata solului, iar la noi trebuia sa forezi la 2000 de metri adancime, Petrom nu era foarte interesant nici pentru British Petroleum, nici pentru alte firme din Europa sau Statele Unite”, a mai declarat fostul sef al Guvernului.

Acesta a apreciat ca pretul pe care OMV l-a oferit pentru Petrom, de aproximatov 650 de milioane de euro plus investitii in acelasi cuantum, a fost unul corect, mai ales ca la acea vreme compania avea 10.000 de miliarde de lei vechi datorie. “In acea perioada, Petrom era o vaca de muls pentru tot felul de interese locale”, a adaugat Adrian Nastase.


Apreciază
Distribuie