Naționala de handbal, o singură victorie în turneul din Elveția

Echipa națională de handbal masculin a României a ocupat locul 3 la turneul ”Yellow Cup”, de la Winterthur (Elveția), după ce a învins formația Slovaciei cu scorul de 30-26 (14-14), în ultimul său meci.

În prima partidă, disputată în fața puternicei echipe a Braziliei, handbaliștii noștri au pierdut la limită, cu 24-25 (13-13), iar în cel de-al doilea au cedat la o diferență mare, scor 19-25 (10-14), în fața Elveției. De altfel, echipa gazdă a și câștigat turneul după ce a învins Brazilia în meciul decisiv.

Handbalistul făgărășean Ionuț Ramba a marcat 5 goluri în cele trei partide amicale, fiind utilizat de antrenorul Barcelonei Xavier Pascual mai cu seamă în fazele de apărare.

Cel mai bun marcator al tricolorilor a fost Vali Ghionea, care a înscris 17 goluri.

Florian Shaorma
Demgy
Amanet King Onix
Sumi Agro - Mospilan
Mobila SH
Monumente funerare

Este de precizat că chipa Braziliei participă luna aceasta la Campionatul Mondial din Franța, jucând pe 11 ianuarie meciul de deschidere. România nu se află printre cele 24 de țări participante la competiția mondială. Handbaliștii noștri luptă însă, cu șanse reale, pentru calificarea la Campionatul European, care se va desfășura anul viitor, în Croația.

Din grupa noastră mai fac parte Serbia, Belarus și Polonia, aceasta din urmă participantă și ea la CM din Franța.

foto: Facebook FRH


Apreciază
Distribuie