Nordicii ţintesc după capre negre la Victoria

Nordicii vin la Victoria să vâneze capră neagră. Peste 60% din autorizaţiile de vânătoare date de Organizaţia ,,Şoimul” au ajuns anul acesta în mâinile vânătorilor din nordul Europei. Aceştia plătesc sume serioase pentru a-şi duce acasă un trofeu, care încep de la 1.500 de euro şi ajung până la 3.500 de euro, în funcţie de mărimea trofeului.

,,Sezonul de vânătoare la capră neagră începe la 1 septembrie, dar deja am dat aproape toate autorizaţiile. Pe cele două fonduri care aparţin de Asociaţie avem circa 16 exemplare de capră neagră. Cele mai multe vor fi vânate anul acesta de străini din afara Asociaţiei, în majoritatea lor nordici. Sezonul se încheie la data de 15 decembrie. La noi s-a stabilit şi recordul mondial la capră neagră, 141,10 puncte, acesta nemaifiind doborât din 1934, atunci când un cetăţean sas s-a ales cu cel mai valoros trofeu din lume, după ce a împuşcat un exemplar pe Muchia Gârdoman”, spune Ionuţ Ionescu, directorul Asociaţiei pe teritoriul căreia s-a stabilit recordul.

O autorizaţie de vânătoare este valabilă, conform legii, pentru 30 de zile. Însă un vânător priceput, dacă este şi vreme bună, reuşeşte în 2-3 zile să vâneze un exemplar.

Şi anul trecut, în zona Sâmbăta-Victoria, pentru capră neagră s-a făcut coadă de nordici (finlandezi).
capra neagra

Sezon deschis la mistreţ

Monumente funerare
Demgy
Zambete la cafea - Maria Visu
Proaspat Alb
Florian Shaorma
Victoria Federal IFN

La 1 august s-a deschis sezonul de mistreţ. Autorizaţiile însă au început abia de acum să se dea.

,,De anul acesta s-au produs modificări la Legea vânătorii, aşa încât mistreţul va putea fi vânat din acest sezon tot anul, dacă este mascul, iar dacă este femelă – în perioada 1 iulie-31ianuarie. Autorizaţiile le dăm în principal membrilor Asoociaţiei noastre şi costă 500 de lei. Pentru vânători din alte asociaţii româneşti taxa este de 1.000 de lei, iar pentru străini nu cred că vom avea autorizaţii de vânătoare în acest an”, a declarat Ionescu.
În jur de 25 de mistreţi alcătuiesc cota de recotare a speciei pe fondurile care fac parte din Asociaţia ,,Şoimul”.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie