O cruce a Părintelui Arsenie, descoperită după zeci de ani, la Brașov

Crucea cu care binecuvânta părintele Arsenie Boca a fost descoperită acum câteva zile de către preşedintele Fundaţiei „Dacia“, Liviu Pandele, care făcea o documentare pe teme istorice împreună cu preotul prof. dr. Nicu Aurelian Reit. Crucea era deteriorată şi, la prima vedere, părea doar un vechi obiect bisericesc. Însă semăna izbitor cu cea pe care o ţinea la piept părintele Arsenie Boca, aşa cum se vede în fotografia păstrată în arhiva bisericii.

Cei doi cercetători au mărit imaginea de arhivă şi au descoperit cu uimire că nu există niciun dubiu, artefactul găsit este identic cu cel din poză.

„Este crucea cu care El binecuvânta şi care apare menţionată în istoriografii. Este aceeaşi cruce la care se ruga atunci când apărea şi dispărea inexplicabil“, crede Liviu Pandele.

Chiar şi după restaurare, crucea continuă să emane un miros puternic de mir. Nu e o cruce obişnuită, cum nici cel care o ţinea în mâini atunci când se ruga n-a fost un om obişnuit.

Minunile părintelui Arsenie Boca sunt legate de această cruce, pe care gardienii din temniţa unde a fost azvârlit n-au reuşit să i-o confişte.

O minune e şi aflarea crucii. A stat 69 de ani chiar în altarul bisericii, însă nimeni n-a văzut-o.

Sezar Forest - soferi profesionisti
Victoria Federal IFN
Amanet King Onix
Reno Depo
PSD - alegeri locale 2024
curatare tapiterie
Demgy

Se pare că nu mai este nici un dubiu asupra faptului că această cruce de argint a stat la pieptul părintelui Arsenie Boca atunci când a oficiat slujba de resfinţire a bisericii din Şchei. Mărturie este fotografia datată 15 septembrie 1946, găsită şi ea tot printr-o întâmplare, în arhivele bisericii.

Crucea de rugăciune şi binecuvântare a părintelui va fi aşezată în Biserica „Sfânta Treime“ din Şchei, acolo unde a stat ascunsă privirilor timp de 69 de ani.

 

sursa: monitorulexpres.ro


Apreciază
Distribuie