O nouă acțiune pentru donare de sânge, la Recea

Cea de-a doua colectă mobilă de sânge, organizată în Comuna Recea de Asociația HEM în parteneriat cu Primăria Comunei Recea și Centrul de Transfuzie Sanguină Sibiu, va avea loc pe 15 martie 2024. Acțiunea are loc după succesul înregistrat de precedenta, în noiembrie 2023, dar și pentru a sprijini obiectivul Programului Național N-avem SÂNGE?! de a crește numărul donatorilor fideli. 

După succesul primei colecte mobile de sânge de la finalul anului trecut, în care 63 de persoane au donat sânge, a venit momentul unei noi acțiuni de donare de sânge în comuna Recea. Momentul de anul trecut a venit cu confirmarea faptului că importanța donării de sânge, atât pentru viețile salvate cât și pentru propria stare de sănătate a donatorului sanguin, a fost pe deplin înțeleasă și îmbrățișată de comunitatea din Recea. Mai mult, aceste colecte facilitează însușirea  mesajului transmis în cadrul programului național N-avem SÂNGE?! (unicul demers al Asociaței HEM) de integrare a donării de sânge în rutina unui stil de viață sănătos, de a lua în considerare acest gest de umanitate în afara veștilor sau știrilor despre tragedii în care semenii noștri au nevoie de ajutor.

Locuitorii comunei Recea și ai satelor din împrejurimi, sau chiar și din orașele invecinate, Făgăraș și Victoria, sunt invitați vineri, 15 martie 2024, în intervalul 08:30 – 13:00 la Căminul Cultural Recea, să doneze sânge.

Monumente funerare
JTTI
Amanet King Onix
Demgy
Victoria Federal IFN

Pentru că donarea de sânge este până la urma un act medical care privește atât donatorul sanguin cât și pacienții care au nevoie de sânge, doritorii sunt rugați să parcurgă atât condițiile de eligibilitate, cât și recomandările privind modul în care e nevoie să ne pregătim pentru acest gest de altruism: https://n-avemsange.ro/ghidul-donatorului/

Anul acesta, Comuna Recea – sat Dejani din județul Brașov, va fi pentru al patrulea an consecutiv, gazda unicului eveniment de alergare dedicat exclusiv promovării donării de sânge – #bloodfluencer Marathon – organizat în luna iunie cu ocazia  aniversării anuale a Zilei Mondiale a Donatorului de Sânge.


Apreciază
Distribuie