O nouă atenționare meteo: vreme instabilă, averse și vânt puternic

foto: Administrația Națională de Meteorologie

Meteorologii atrag atenția că, începând de luni, 11 mai, ora 22, și până marți, 12 mai, ora 09, vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină în regiunile vestice, nordice și centrale, dar și pe arii mai restrânse în rest.

Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 15 – 20 l/mp.

Vântul se va intensifica în cea mai mare parte a țării și se vor înregistra la rafală viteze cuprinse, în general, între 45 – 55 km/h, iar la munte va sufla cu peste 70 – 80 km/h.

Pentru ziua de marți, 12 mai, Administrația Națională de Meteorologie a emis și un cod galben de intensificări ale vântului, manifestări de instabilitate atmosferică în Transilvania, Oltenia, vestul și centrul Munteniei, valabil între orele 09:00 – 23:00.

Salco
Bikeathon 2020
Copy Center TMF
Monumente funerare

Vântul va avea intensificări temporare, cu viteze la rafală cuprinse, în general, între 55 – 65 km/h și izolat peste 70 km/h. În zona montană înaltă, vântul va sufla tare, cu peste 90 – 100 km/h.

Local, în zonele deluroase și montane, precum și în centrul teritoriului vor fi perioade cu instabilitate atmosferică ce se va manifesta prin averse, descărcări electrice și izolat grindină. Aversele vor putea avea și caracter torențial, iar izolat cantitățile de apă vor depăși 25 l/mp.


Apreciază
Distribuie