O nouă performanţă pentru Biblioteca din Avrig

Biblioteca Orăşenească Avrig a fost, din nou, nominalizată printre cele mai bune biblioteci din ţară. Programele şi proiectele desfăşurate de bibliotecari au urcat instituţia în topul stabilit de Gala Industriei de Carte din România „Bun de Tipar”.

Instituţia din Avrig a fost nominalizată şi anul acesta la categoria „Cea mai bună bibliotecă” şi se află în această competiţie alături de alte şase biblioteci din întreaga ţară, printre care Bibliotecile Județeane Cluj şi Timiș.

„Am obţinut această performanţă în urma activităţilor pe care le desfăşurăm la bibliotecă. Aş aminti lansările de carte în cadrul şezătorilor, un lucru indit care nu cred că se mai realizează undeva, apoi lecturile şi activităţie din cadrul grupelor de copii”, a spus Maria Grancea, coordonatorul Bibliotecii Orăşeneşti din Avrig.

Poveştile din vacanţă, programul „reporter în localitatea mea”, colocviile revistei Transilvania din cadrul zilelor culturale ale judeţului Sibiu, teatru bazat pe lectura copiilor, biblio-atelierele de joacă şi creaţie, sunt doar câteva activităţi care au dus instituţia printre cele mai importante biblioteci din ţară.

Monumente funerare
Sezar Forest - soferi profesionisti
Reno Depo
Brutaria Dragus
Florian Shaorma
Demgy
Liceul Senchea

Micuţii cititori au fost deprinşi la bibliotecă să realizeze aşa numitele „cărţi cadou”. „Pe scurt, ei confecţionau coperte şi le desenau după bunul plac, apoi scriau fiecare de mână o poezie de-a lui Eminescu, iar apoi o făceau cadou sărbătoritului”, a explicat Maria Grancea.

Săptămânal, pragul bibliotecii este călcat de aproximativ 150 de copii, asta şi în funcţie de sezon, când pot fi chiar şi 200. O activitate extrem de utilă este şi serviciul „Cartea acasă la tine”, care este destinat celor care doresc să împrumute cărţi, dar nu se pot deplasa. Copiii sunt curieri în multe din aceste cazuri.

(Alexandru Socaciu)


Apreciază
Distribuie