O profesoară din Făgăraș, printre câștigătorii concursului Digitaliada

Ediția a patra a concursului de resurse educaționale deschise #Digitaliada și-a desemnat câștigătorii. La categoria Conținut Video, premiul pentru învățământ primar i-a revenit Georgetei Mioara Banu, profesor pentru învățământ primar la Școala Gimnazială „Ovid Densușianu” Făgăraș,  pentru materialul video Jocul de rol.

Premiul constă într-o cameră video cu accesorii, în valoare de aprox. 1.000 euro, a anunțat organizatorul concursului.

„Consider că învățământul actual nu mai poate funcționa fără integrarea educației digitale în procesul de predare-învățare-evaluare. Elevul de astăzi este total diferit de cel de ieri; este un elev nativ digital, iar noi, dascălii, avem obligația morală de a ne adapta în permanență la nou, răspunzând astfel cerințelor și nevoilor elevilor noștri”, a declarat Georgeta Banu.

În cadrul ediției de anul acesta, creatorii de conținut digital educațional au pus la dispoziția publicului larg peste 160 de resurse originale care pot fi folosite în mod gratuit atât de profesori pentru dezvoltarea și evaluarea competențelor elevilor din învățământul gimnazial și primar, cât și de către copii și părinți, de acasă,  pe perioada suspendării cursurilor școlare.

„Am parcurs câteva zeci de aplicații la Digitaliada și am simțit ca m-am întors la școală. Este extraordinar cum profesorii reușesc să construiască altfel de materiale educaționale pentru elevii lor. Este, în același timp, și o muncă a lor de învățare a unor tehnologii noi de animație, învățare online sau instrumente vizuale. Digitaliada îmi redă speranța în sistemul de educație din România.” a declarat Ciprian Stănescu, co-founder Social Innovation Solutions.

Victoria Federal IFN
curatare tapiterie
Amanet King Onix
Moveos
Agromar
JTTI
Demgy
Monumente funerare

Ca element de noutate, participanții au înscris materiale în patru categorii de concurs: Aplicații, Conținut video, Proiectare didactică și Alte materiale educaționale,  iar o comisie de elevi a evaluat materialele create de adulți și a acordat un Premiu de Popularitate.

Din acest an, elevii cu vârsta peste 14 ani s-au înscris într-o categorie dedicată exclusiv lor. Câștigătorii primesc echipamente digitale performante, în valoare totală de 8.000 euro, pentru a continua munca de dezvoltare și creare de conținut educațional digital.

„Materialele educaționale s-au dovedit cu atât mai mult utile pe perioada suspendării cursurilor școlare. Resursele sunt permanent gratuite și pot fi accesate pe perioada suspendării cursurilor fără niciun cost de trafic de către clienții Orange, pe www.digitaliada.ro .” a declarat Amalia Fodor, director Fundația Orange.

#Digitaliada este un concurs care încurajează crearea de materiale digitale cu conținut original și open source, utile procesului de învățare. Concursul de materiale digitale este organizat în cadrul Digitaliada, proiect de educație digitală al Fundației Orange, și se adresează în principal cadrelor didactice din orice școală din România, dar și persoanelor de peste 14 ani interesate să creeze și să distribuie publicului larg materiale didactice în format digital, ce pot fi folosite în predarea oricărei discipline școlare din ciclul primar și gimnazial. Mai multe detalii despre materialele câștigătoare găsiți in pagina Materiale Premiate.


Apreciază
Distribuie