O sibiancă a murit după ce a fost infectată cu virusul West Nile

foto: Mika Mamy/ Pixabay

O femeie din Sibiu, în vârstă de 73 de ani, infectată cu virusul West Nile, a murit la secția de terapie intensivă a Spitalului Județean, potrivit Radio Cluj.

Este primul caz de infecție cu virusul West Nile confirmat în acest an în județul Sibiu. Sibianca nu călătorise în alte țări sau în zone cunoscute cu populație mare de țânțari.

Potrivit reprezentanților Direcției de Sănătate Publică, pacienta a fost internată acum două săptămâni, după ce se prezentase cu febră, fisoane, cefalee, probleme articulare în zona cervicală, stare confuză și dezorientare.

Virusul West Nile se transmite prin înțepătură de țânțar și determină la persoanele adulte o neuroinfecție care în majoritatea cazurilor nu creează probleme.Uneori însă, poate duce la apariția unei meningite aseptice sau encefalite severe, în special în rândul vârstnicilor.

Medicii recomandă evitarea expunerii la țânțari purtând îmbrăcăminte cu mâneci și pantaloni lungi, utilizare de substanțe chimice pentru țânțari și împiedicarea pătrunderii țânțarilor în locuințe folosind plase de protecție.


Apreciază
Distribuie