O turistă a căzut în gol în zona Şaua Podragului. A fost transportată la Spitalul Floreasca

O turistă accidentată duminică în Munţii Făgăraş a fost transportată în stare gravă la Bucureşti, cu un elicopter SMURD. Femeia a alunecat pe o porţiune cu zăpadă în zona Şaua Podragului din Munţii Făgăraş, la o altitudine de peste 2.300 de metri.

Tânăra era cu un grup de alţi trei prieteni şi străbăteau creasta munţilor. Ajunseseră la doar aproximativ o jumătate de oră de cabana Podragu, când turista s-a dezechilibrat pe un petec de zăpadă, a căzut în gol 25 de metri şi s-a lovit puternic de stânci.

Turiştii erau echipaţi, însă nu aveau colţari, iar drumeţiile în această perioadă, la peste 2.000 de metri altitudine, necesită şi acest element de echipament.

Colegii ei au sunat la numărul de urgenţă 112.

Amanet King Onix
Florian Shaorma
Monumente funerare
Victoria Federal IFN
Agromar
Demgy
Spalatoria GPC

Pentru salvarea femeii s-a acţionat atât terestru, cu o echipă mixtă formată din membri ai Salvamont Sibiu şi Argeş, dar şi cu un elicopter SMURD de la Bucureşti.

Salvamontiștii au dus-o până într-o zonă în care a putut ateriza elicopterul. Intervenţia a fost destul de dificlă şi zborul elicopterului a fost îngreunat de condiţiile meteo de la acea altitudine.

Victima, aflată în stare de inconştienţă, a fost preluată de acolo de elicopterul SMURD şi transportată în stare gravă la Spitalul Floreasca din capitală.


Apreciază
Distribuie