Olimpic naţional la religie

Mihail Câmpeanu - dreapta

Mihail Câmpeanu - dreapta

Un elev de clasa a IX-a de la Liceul Teologic „Sfântul Constantin Brâncoveanu” şi-a făcut liceul mândru de el, după ce s-a întors de la o olimpiadă naţională cu un premiu special acordat de juriu.

Mihail Câmpeanu a participat în perioada 8-11 mai la Deva la Olimpiada Naţională de Religie, după ce a trecut cu brio peste etapele locală şi judeţeană. Lucrarea lui de la faza naţională a fost considerată una de excepţie de către profesorii de religie care au jurizat competiţia, aşa că făgărăşeanul a primit premiul special al juriului.

Mihail Câmpeanu, făgărăşean la origine, a studiat până la terminarea gimnaziului la o şcoală din Piatra Neamţ, iar odată cu începerea liceului s-a transferat la Făgăraş la Liceul Teologic. El este pregătit la clasă de preotul prof. Gheorghe Bica.

Pentru olimpiada de la Deva s-au calificat trei elevi de le liceul făgărăşean, însă numai Mihail Câmpeanu s-a întors premiat.

La Turcu
Monumente funerare
Moveos
Spalatoria GPC
Florian Shaorma

Munca sa nu este apreciată pentru prima dată la această olimpiadă. În luna martie, Mihail a participat la concursul „Dumitru Stăniloae” organizat cu ocazia aniversării a 110 ani de la naşterea sa şi a 20 de ani de la trecerea în veşnicie. A obţinut locul I la faza eparhială şi premiul al III-lea la faza pe mitropolie, care a avut loc la Facultatea de Teologie din Sibiu.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie