Om surprins de avalanșă la Bâlea

foto: Agerpres

Un angajat al telecabinei Bâlea a fost surprins de o avalanşă, joi seara, în timp ce încerca să coboare pe jos.

Bărbatul a fost salvat de o echipă de salvamontişti şi va fi dus în condiţii de siguranţă la Bâlea Cascadă. Victima este epuizată, dar în stare stabilă, potrivit Agerpres.

„Patrula Salvamont din Bâlea intervine pentru salvarea unui angajat de la telecabina Bâlea care încercat să coboare pe jos pe valea Bâlii. În urma efortului depus, acesta a solicitat ajutorul salvamontiştilor întrucât este epuizat. Salvamontiştii au ajuns la victimă, care este epuizată dar stabilă. Acesta a fost surprins de o avalanşă. Colegii mei îl vor coborî la Bâlea Cascadă în condiţii de maximă siguranţă”, a declarat şeful Salvamont Sibiu, Adrian David, pntru sursa citată.

Monumente funerare
Amanet King Onix
JTTI
Sumi Agro - Zetanil
Proaspat Alb

O altă avalanșă puternică a avut loc în noaptea de duminică spre luni, la peste 2.000 de metri altitudine în Munţii Făgăraş. Zăpada a rupt atunci căsuţele de lemn ale comercianţilor din parcarea din apropierea cabanelor de la Bâlea Lac.

Accesul în zona turistică se poate face doar cu telecabina de la Bâlea Cascadă. Turiştii pot merge cu maşinile pe Transfăgărăşan până acolo, şoseaua fiind deszăpezită, însă se circulă în condiţii de iarnă. Cei care vor să schieze la Bâlea Lac, unde nu există pârtii amenajate, sunt sfătuiţi să solicite informaţii de la salvamontiştii din zonă.


Apreciază
Distribuie