Ora Pământului, celebrată și la Făgăraș

foto: replicahd.ro

foto: replicahd.ro

Ora Pământului, cea mai mare mişcare voluntară de mediu, va reuni încă o dată milioane de oameni din întreaga lume care-şi arată angajamentul faţă de Planetă.

Evenimentul va avea loc și la Făgăraș, sâmbăta aceasta, între orele 20:30 și 21:30. Consumatorii casnici, instituțiile publice și companiile private sunt îndemnate să stingă lumina în acest interval de timp.

Primăria face apel către toate instituțiile publice din municipiu să se alăture Orei Pământului, după ce anul trecut acestea au uitat să stingă luminile exterioare, având în vedere că la acea oră nu mai este la muncă nici un bugetar. Evenimentul a fost marcat atunci doar de câteva zeci de localnici, prezenți în fața Casei de Cultură.

PSD - alegeri locale 2024
Mobila SH
Firma servicii renovare
JTTI
Proaspat Alb
Reno Depo
Florian Shaorma

Prin sărbătorirea Orei Pământului se încearcă sensibilizarea oamenilor față de problema dioxidului de carbon, emis în atmosferă la producerea energiei electrice.

Dacă fiecare persoană din România ar participa, sâmbătă, prin stingerea luminii timp de o oră ar putea fi economisiţi peste 1,16 milioane de kilowaţi/oră.


Apreciază
Distribuie