Pacienții din Țara Făgărașului, diagnosticați de medici din Cluj, București, Brașov și Sibiu

Afecțiunile pacienților din Țara Făgărașului vor fi diagnosticate de medici specialiști din Cluj, București, Sibiu și Brașov. În cazul urgențelor, în maximum două ore.

Noul computer tomograf, inaugurat astăzi la Spitalul municipal Făgăraș de o firmă privată, permite acest lucru. Este unul dintre cele mai moderne din România, accesorizat cu dispozitive electronice conectate la Internet.

Tomografiile vor ajunge, astfel, într-o bază de date la care au acces, pe lângă medicii făgărășeni, și cadrele medicale din mari centre universitare din țară.

foto: bunaziuafagaras.info

„Prestatorul ne oferă rezultate pentru afecțiuni curente în 24 de ore, iar pentru urgențe în 2 ore. Asta înseamnă colaborarea cu echipa lui din alte centre universitare”, declară Liliana Beldescu, managerul spitalului municipal.

Cel mai mare avantaj oferit de noul aparat este timpul, extrem de important în cazul unor accidente rutiere, spre exemplu. Victimele nu vor mai fi transportate la Brașov, șansele de supraviețuire fiind astfel mai mari.

Pensiunea Confort Morosanu
Bilka - consultant vanzari

„Se renunță la această deplasare, mai ales la pacienții în stare foarte gravă, în cazul unor accidente rutiere sau accidente vasculare cerebrale, unde soluția trebuie să vină foarte rapid. Un drum de o oră pune o problemă foarte mare pentru viața pacientului, acum sărim această etapă astfel încât să se ajungă la un diagnostic și un tratament rapid”, spune Alexandru Bica, manager adjunct al companiei care deține tomograful.

Centrul de imagistică deservește peste 100.000 de oameni, aparatura medicală a fost instalată la parterul fostei Policlinici, iar investiția totală depășește 350 de mii de euro.

Liviu Ardelean

foto: bunaziuafagaras.info


Apreciază
Distribuie