Păduri virgine în judeţul Braşov

În judeţul nostru, doar 10% din păduri mai sunt virgine. World Wildlife Fundation România – Filiala Braşov a încheiat inventarierea pădurilor virgine din judeţul Braşov.

Dintre cele 41.326 ha de pădure care există la nivelul judeţului, 4.333 ha au fost incluse în categoria celor „virgine”. Asta înseamnă doar 10,4% din totalul pădurilor.

Pădurile virgine se regăsesc pe versantul nordic al Munţilor Făgăraş, unde sunt zone greu accesibile, care fac extrem de dificilă exploatarea masei lemnoase. În zona noastră mai există pădure virgină la Şinca Veche. Tot aici a fost descoperit în această vară cel mai înalt brad din România, care măsoară aproape 63 de metri.

Florian Shaorma
Cabinet ORL
Amanet King Onix
Proaspat Alb
Spalatoria GPC

Pentru conservarea acestor zone vor trebui acordate compensaţii proprietarilor de păduri virgine pe termen scurt şi mediu. Reprezentanţii World Wildlife Fundation Braşov au anunţat că vor încerca să includă pădurile virgine în plăţile compensatorii pentru păduri în perioada de progra¬mare 2014–2020, în cadrul viitorului Program Naţional de Dezvoltare Rural.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie