Parc dedicat lui Arsenie Boca la Mânăstirea de la Sâmbăta de Sus

Mânăstirea ,,Constantin Brâncoveanu” de la Sâmbăta de Sus îşi sărbătoreşte mâine, de Adormirea Maicii Domnului, unul dintre cele două hramuri. Va fi prezent Mitropolitul Ardealului, Laurenţiu Streza (şi el sâmbetean la origini).

Cu acest prilej va fi inaugurat şi un parc în cinstea părintelui Arsenie Boca, la intrarea în curtea mânăstirii pe partea dreaptă. În mijlocul parcului este o fântână săpată până la adâncimea de 80 de metri. În parcul dedicat lui Arsenie Boca, credincioșii vor găsi obiecte din vremea când acesta era la mănăstire, și anume mese făcute din piatră, bănci sau cruci.

Tot de sărbătoarea Sfintei Marii se va sfinţi şi un nou altar, ridicat peste altarul făcut de Arsenie Boca (altarul de vară).

manastire

Arsenie Boca a fost stareţul Mânăstirii Sâmbăta de Sus. A ajuns în acest lăcaş de cult cu puţin timp înainte de vinerea Izvorului Tămăduirii din anul 1940. Atunci a fost tuns în monahism. În 1942 este ridicat la treapta preoțească și numit stareț al Mânăstirii Brâncoveanu, pe care o renovează. El este arestat după ocuparea ţării de către armata sovietică.

Spalatoria GPC
Demgy - locuri de munca
JTTI
La Turcu

Mii de crediuncioşi sunt aşteptaţi mâine la Mânăstirea brâncovenească pentru sărbătoarea de hram. Pelerinajul a început deja de astăzi.

Hramul Adormirii Maicii Domnului mai este purtat de două biserici din Făgăraş, una din Beclean, de cele de la Drăguş, Lisa, Ludişor, Sâmbăta de Jos, de una dintre bisericile de la Sâmbăta de Sus, de biserica de la Săsciori, de cele de la Şona, Şoarş, Toderiţa, Toarcla şi de una dintre bisericile de la Veneţia de Jos.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie