Parohiile vor să-şi asigure continuitatea cântăreţilor din strană

Pentru că nu există şcoală de cântăreţi bisericeşti la Făgăraş, iar parohiile au mare nevoie de aşa ceva, mulţi preoţi s-au gândit să plătească din bugetul parohiilor nişte cursuri de specializare, prin care tinerii interesaţi ar putea învăţa această meserie.

În Făgăraş sunt 8 biserici ordodoxe, iar în zona rurală 86. Există cel puţin un cântăreţ la strană în fiecare din ele. Mulţi sunt vârstnici şi în curând se vor pensiona, iar în locul lor n-are cine veni.

Câţiva preoţi din Făgăraş au fost de acord să plătească din banii parohiilor nişte cursuri de scurtă durată, numai să-şi asigure continuitatea la strană.

Demgy
Proaspat Alb
Firma servicii renovare
Florian Shaorma
Sumi Agro - Mospilan

Protopopul Marcel Dobrea spune că s-a gândit la cursuri de 2-3 luni la Liceul Teologic, care să fie predate de profesorii de acolo. Cei interesaţi ar putea veni seara la cursuri, iar dascălii care îi va învăţa să cânte vor putea fi remuneraţi din banii parohiilor.

Măsura ar putea fi doar temporară, pentru că în anul şcolar care începe în 2014, directoarea Michaela Judele vrea să facă tot posibilul ca liceul să primească dreptul să şcolarizeze adulţi în specializarea de cântăreţi bisericeşti.


Apreciază
Distribuie