Partidul Ecologist a avut noroc

Dintre cei 19 consilieri locali din Făgăraş, unul este membru al PER, iar mandatul l-a obţinut pe ultima sută de metri.

Şeful Direcţiei de Statistică Braşov, Ion Popescu, a declarat pentru Buna Ziua Braşov că, în primă fază, la Făgăraş, PER nu a tins pragul de 5%, necesar obţinerii unui mandat de consilier.

„Reprezentanţii partidelor au depus o contestaţie, s-au verificat încă o dată buletinele de vot, 24 dintre ele au fost anulate, astfel că, după renumărare, PER atins pragul şi, implicit, a obţinut un mandat de consilier. În schimb, FDGR, care iniţial a obţinut patru mandate, a rămas doar cu trei. Practic, PER a avut nevoie de un singur vor pentru a intra în Consiliul Local”, a declarat Popescu.

Monumente funerare
Spalatoria GPC
Belvedere - revelion 2023
Proaspat Alb
Qi Meridian
Narin

Potrivit purtătorului de cuvânt al Biroului Electoral Judeţean Braşov, Claudiu Petra, PER Făgăraş a depus o sesizare şi a contestat hotărârea Biroului Electoral Municipal Făgăraş prin care s-a aprobat procesul verbal-centralizator, în acest caz nefiind respectate procedurile.

„În urma analizării documentelor emise de Biroul Electroal Făgăraş, contestaţia a fost admisă, astfel că a fost refăcut procesul verbal – centralizator”, a declarat Petra.


Apreciază
Distribuie