Pe platforma Nitroporos mocneşte conflictul de muncă

Astăzi, 1 iulie, a expirat contractul colectiv de muncă de la Nitroporos. Angajaţii se pregătesc să declanşeze conflictul de muncă ca măsură la indiferenţa societăţii. Legea 62/2011 spune că înainte cu 45 de zile de expirarea contractului, trebuie începute negocierile pentru cel nou.

Dacă totuşi nu se întâmplă aşa, legiuitorul lasă o portiţă şi spune că negocierile se încep în 10 zile de la data la care Sindicatul notifică angajatorul.

Preşedintele Sindicatului, Lucian Cupu, precizează că societatea a fost notificată la data de 20 mai, dar nu a dat niciun semn că e dispusă să înceapă negocierile.

Prin urmare a fost anunţat ITM-ul, care probabil va amenda societatea. Lunea trecută sindicaliştii au notificat a doua oară compania şi au venit cu propunerea de a fi prelungit vechiul contract până la negocierea celui nou, însă conducerea firmei de asemenea nu a răspuns.

Proaspat Alb
JTTI
Monumente funerare
Mogaldea Therapy
Second hand & outlet
Amanet King Onix

Practic, oamenii se află de acum în afara oricărei relaţii contractuale cu angajatorul Nitroporos. Lucian Cupu spune că următorul pas este declanşarea conflictului de muncă.

(Cristina Cornilă)


Apreciază
Distribuie