Pericol de incendii din cauza nepăsării, în Țara Făgărașului

Odată cu sosirea primăverii, din ce în ce mai multe terenuri sunt aprinse în Țara Făgărașului.

Oamenii și-au făcut un obicei de a-și igieniza terenurile şi grădinile prin arderea vegetaţiei uscate, resturilor vegetale şi a miriştii, însă fără a respecta legea.

Activitățile au loc uneori fără să se ţină cont că bate vântul, care ar putea extinde focul în vecinătăţi. Mai grav, acesta este lăsat nesupravegheat și pot avea loc incendii din cauza neglijenței și a indiferenței.

Pe terenuri din Voila, Mândra și Șercaia, flăcările ajung la câțiva metri înălțime, zilele acestea, iar fumul gros poate fi observat de la o distanță de câțiva kilometri.

Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Demgy
Amanet King Onix
Qi Meridian
Monumente funerare

Pompierii făgărășeni au intervenit pentru stingerea unui astfel de incendiu la Voila, luni seara. Patru hectare de miriște au fost mistuite de foc.

Proprietarii care sunt prinși că ard resturi vegetale sau deşeuri fără aprobare, riscă amenzi de până la 2500 lei. În plus, APIA poate diminua sau chiar retrage subvenţiile pentru deţinătorii terenurilor igienizate prin ardere fără acceptul autorităţilor.

Arderea miriştilor şi a resturilor vegetale pe terenurile arabile, dar şi a vegetaţiei pajiştilor este complet interzisă, din 2015.


Apreciază
Distribuie