Peste 1.500 de localități din România au lipsă/prea puțini medici de familie. Șapte dintre acestea sunt în Țara Făgărașului.

Federația Națională a Patronatelor Medicilor de Familie a publicat vineri, 20 decembrie, o situație extrem de gravă în ceea ce privește accesul populației la serviciile de asistență medicală primară.

Pe baza informațiilor oferite de Casa Națională de Asigurări de Sănătate (CNAS), medicul de familie Cătălin Petrencic a realizat o hartă cu localitățile din România unde nu sunt medici de familie sau nu sunt destui, raportat la numărul de locuitori.

„Sunt 424 de localități care nu au niciun medic de familie. În aceste localități ar fi necesari, raportat la numărul locuitorilor, 472 de medici.

Sunt 1.098 de localități care mai au nevoie de medici de familie pentru a acoperi populația. Asta înseamnă că mai trebuiesc încă 1.693 de medici.

Însumat, rezultă că, la nivel național, sunt 1.522 de localități cu lipsă/deficit de medici de familie unde mai trebuiesc 2.165 de astfel de medici”, a declarat realizatorul studiului.

Bilka
Bikeathon 2020
Salco
Copy Center TMF
Monumente funerare

În Țara Făgărașului, localitățile fără medic de familie sau cu prea puțini medici sunt: Beclean, Berivoi, Hoghiz, Șoarș, Ticuș, Viștea de Sus și Victoria.

Iată harta localităților FĂRĂ medici de familie precum și harta localităților cu PREA PUȚINI medici de familie.

Cele două hărți reflectă situațiile înregistrate la data de 1 august  2019.


Apreciază
Distribuie