Peste 100 milioane lei pentru modernizarea și dotarea Spitalului Rupea

Guvernul a reaprobat, joi, indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea și dotarea spitalului orășenesc din Rupea, la propunerea Ministerului Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației.

Clădirea a fost construită în urmă cu aproximativ 50 de ani și deservește circa 35.000 de locuitori din orașul Rupea și din localitățile rurale învecinate; cei mai mulți pacienți sunt pensionari și asistați sociali. Ambulatoriul are doar patru specialități: chirurgie, ginecologie, pediatrie și interne.

Proiectul de modernizează include clădirea principală a spitalului, clădirea pentru boli infecțioase și spălătoria.

Spitalul va fi dotat cu echipamente și mobilier medical, va beneficia de un lift pentru 16 persoane și o scară exterioară, clădirea va fi extinsă iar clasa de risc seismic va fi îmbunătățită de la Rs I la Rs IV.

JTTI
Agromar
Proaspat Alb
Amanet King Onix
Demgy

Instituția medicală va avea o capacitate de 80 de paturi pentru spitalizare continuă și 5 paturi pentru spitalizare de zi, pe o suprafață construită de peste 1.400 mp și un regim de înălțime de S+P+2E (pentru clădirea principală a spitalului), respectiv de P+1E (pentru clădirea bolilor infecțioase și a spălătoriei).

Valoarea investiției este de 101,8 milioane lei, iar durata de realizare a obiectivului este estimată la 28 de luni, anunță Ministerul.


Apreciază
Distribuie