Peste 200 de elevi din județul Brașov nu s-au prezentat la Evaluarea Națională. Șapte absolvenți, în izolare la domiciliu

Prima probă scrisă a Evaluării Naționale s-a desfășurat luni, 15 iunie pentru 4.655 de absolvenți ai clasei a VIII-a din județul Brașov. Dintre aceștia, la proba scrisă la Limba și literatură română au fost prezenți 4.446 candidați. 209 nu s-au prezentat la examen, potrivit Inspectoratului Școlar Județean (IȘJ) Brașov.

Niciun candidat din școlile din județ nu a avut temperatura peste maximul admis, astfel că toți elevii care s-au prezentat pentru susținerea examenului au putut intra în sălile de clasă.

Șapte absolvenți de clasa a VIII-a se află în izolare la domiciliu și vor putea susține examenul în etapa specială din data de 29 iunie.

Nu au fost semnalate incidente și niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă, în județul Brașov.

La nivel național, au fost prezenți 161.038 de candidați, iar 11.490 (6.7%) de candidați nu s-au prezentat la examen –  dintre aceștia, 166 de candidați se află în izolare, iar alți 18 sunt spitalizați/carantinați.

O elevă din Constanța a avut temperatura peste maximul admis și nu i-a fost permis accesul în instituția de învățământ.

Spalatoria GPC
Florian Shaorma
Amanet King Onix
Cabinet ORL
Demgy
Second hand & outlet

Pentru tentativă de fraudă au fost eliminați trei candidați, lucrările acestora fiind notate cu 1.

Următoarea probă va avea loc miercuri, 17 iunie, la Matematică, iar ultima probă, la Limba și

literatura maternă, va fi susținută joi, 18 iunie, de elevii care au urmat cursurile gimnaziale în limba maternă.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00. Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.


Apreciază
Distribuie