Peste 2,3 milioane lei pentru trei școli din Făgăraș. Au obținute între 6,5 și 9,5 puncte pentru proiectele depuse

Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”, Școala Gimnazială „Ovid Densusianu” și Colegiul „Aurel Vijoli” primesc finanțare în prima etapă a Programului Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS).

Ministerul Educației a publicat recent lista cu aproape 1.400 de instituții de învățământ cu risc de abandon școlar, declarate eligibile pentru finanțare în cadrul PNRAS.

În această listă sunt trei școli din Făgăraș:

  • Liceul Teologic Ortodox „Sf. Constantin Brâncoveanu”, care a obținut 9,5 puncte și un grant de 900.225 lei;
  • Școala Gimnazială „Ovid Densusianu”, care a primit 9 puncte pentru proiectul depus și o finanțare de 756.740 lei;
  • Colegiul „Aurel Vijoli”, care a primit 6,5 puncte și va obține 692.300 lei.
Proiectul este destinat mai multor activități realizate pentru elevii instituției noastre, ei fiind principalii beneficiari, pentru o perioadă de 3 ani de zile. Alături de proiectul ROSE, în valoare de aproximativ 70.000 de euro, care se află în desfășurare în instituția noastră, proiectul recent câștigat este de bun augur, deoarece tot ceea ce facem în școala noastră este Educație cu suflet”, a declarat directorul Liceului Teologic, Cosmin Moldovan Cosmin.

Programul se adresează elevilor aflaţi în risc de abandon, în special elevi aparţinând grupurilor vulnerabile, aparţinând minorităţii rome, din mediul rural și urban mic, elevi cu dizabilităţi sau cerințe educaționale speciale (CES), elevi din comunităţi dezavantajate economic, copii în risc de excluziune socială pe fondul sărăciei, lipsa locuinței, familie monoparentală, familii dezorganizate, elevi expuși altor riscuri sociale.

Ministerul a anunțat că unitățile de învățământ care au obținut minimum 6 din 10 puncte vor fi invitate să încheie contracte de finanțare în perioada următoare și vor avea la dispoziție trei ani pentru a atinge obiectivele propuse.

Spalatoria Aqua Carpet
Amanet King Onix
Demgy
Sumi Agro - Zetanil
Florian Shaorma
Monumente funerare

Programul Național pentru Reducerea Abandonului Școlar (PNRAS) este cuprins în cadrul Proiectului Național de Reformă „România Educată” și a fost aprobat de Comisia Europeană pentru finanțare prin Planul Național de Redresare și Reziliență  cu o valoare de 543 milioane euro.

 

foto Unsplash / Tazlor Wilcox


Apreciază
Distribuie