Peste 4.400 de elevi din județul Brașov, la examenul la Matematică. 239 de absolvenți au lipsit

A doua probă scrisă din cadrul Evaluării Naționale (sesiunea 2-27 iunie 2020), cea la Matematică, s-a desfășurat miercuri, 17 iunie. În județul Brașov, 4.416 candidați au participat la examen, iar 239 nu s-au prezentat.

Niciun candidat nu a avut temperatura peste maximul admis; nu au fost semnalate incidente și niciun candidat nu a fost eliminat din examen pentru tentativă de fraudă, potrivit Inspectoratului Școlar Județean Brașov.

Trei absolvenți de clasa a VIII-a din județul nostru se mai află în izolare la domiciliu, fiind luați în evidențele DSP Brașov. Aceștia vor putea susține examenul în etapa specială din data de 30 iunie.

240 de elevi vor susține joi, 18 iunie, proba scrisă la Limba și literatura germană și 187 la limba maghiară.

Primele rezultate vor fi afișate luni, 22 iunie, până la ora 14:00.

Tractari auto
Eve
Servicii profesionale de curatenie cu aburi
Dedienne - responsabil calitate
Monumente funerare

Ministerul Educației a anunțat că, pentru prima dată de la intrarea în vigoare a RGPD, numele și prenumele candidaților la examenele naționale vor fi publicate în format anonimizat.

Contestațiile pot fi depuse atât în format fizic, cât și electronic, în zilele de 22 iunie (în intervalul orar 16:00 – 19:00) și 23 iunie (în intervalul orar 8:00 – 12:00). În acest caz, al depunerii contestațiilor, candidații completează, semnează și depun/transmit electronic și o declarație-tip în care se menționează faptul că au luat cunoștință că nota acordată ca urmare a soluționării contestației poate modifica, după caz, nota inițială, prin creștere sau descreștere. Pentru candidații minori, declarația-tip este semnată și de către părinții/reprezentanții legali ai acestora.

Rezultatele finale după prima etapă vor fi anunțate sâmbătă, 27 iunie.


Apreciază
Distribuie